Şimdi yükleniyor

Değerli Öğrencilerimiz,

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne hoş geldiniz.

Zorlu bir sınav maratonundan sıyrılarak, Dünya’nın ve Türkiye’nin en köklü Üniversitesi’ni kazanma başarısını gösterdiniz. Sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Türkiye denince akla ilk gelen yer İstanbul, İstanbul’da üniversite denilince de akla ilk gelen, İstanbul Üniversitesi’dir. İstanbul Üniversitesi’ni farklı kılan birçok özelliği var. Her şeyden önce, Türkiye’nin tarihi başkenti olan İstanbul’un tarihi yarım adasında yer alan üniversitemiz, eşsiz bir tarihi kampüse sahiptir. Medyada üniversitelerle ilgili her haberde, jenerik olarak gösterilen tarihi kapıdan içeri girince sizi kucaklayan bir saklı bahçede kendinizi bulursunuz. Başınızı kaldırdığınızda tarihi heybetiyle Merkez binamız sizi karşılar. İç avluda havuzlu bahçede dolaşırken Süleymaniye’nin minareleri sizi selamlar. Bin kişilik 1. Anfide yerinizi aldığınızda, tarihin sahnesinde büyük bir oyunun hem izleyicisi hem oyuncusu olduğunuzu hissedersiniz.

Bir üniversitenin gücü öğretim üyesi kadrosuyla ölçülür. Hukuk Fakültemizde, 35 profesör, 23 doçent, 27 yardımcı doçent ve onlarca araştırma görevlisi bulunmaktadır. Anayasa kürsümüzde bir profesör, üç doçent, iki yardımcı doçent ve sekiz araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Türkiye’nin en fazla öğretim üyesine sahip Fakültemiz, bir çok özel üniversiteye ders desteği vermektedir. Zengin öğretim üyesi kadrosuna sahip hukuk kürsülerimiz, köklü bir geleneğin temsilcileridir. Tecrübeli eğitim kadrosu ile yürütülen oturmuş bir eğitim sistemi bulunmaktadır. Fakültemizde yürütülen konferans, seminer vb. akademik faaliyetler gerçek bir üniversite ortamında eğitim alma fırsatı sunmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Kürsüsü, Türkiye’nin anayasa tarihinde derin izler bırakmış köklü bir kürsüdür. İstanbul Darülfünün Hukuk Fakültesinde 1922’den 1933 yılına kadar ders veren ilk anayasa hukuku hocamız Ahmet Mithat (Metya)dır. Daha sonra 1933 yılında Ali Fuat Başgil hocamız 1960 yılına kadar görev yapmıştır. Kürsümüz’de Hüseyin Nail Kubalı hocamız 1943’den 1971 yılına kadar hizmet etmiştir. Daha sonra Kürsümüzde sırasıyla, A. Selçuk Özçelik, Orhan Aldıkaçtı, Tarık Zafer Tunaya, Servet Armağan, Server Tanilli, Erdoğan Teziç, Yıldızhan Yayla, Bakır Çağlar, Bülent Tanör, Süheyl Batum, Necmi Yüzbaşıoğlu ve Burhan Kuzu gibi çok değerli isimler görev almıştır.

Anayasa Kürsüsü olarak tarihi sorumluluğumuzun bilincinde, sizlere anayasa hukuku dersini öğrenmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu amaçla kurduğumuz kürsümüze ait web sayfamızda, dersimize ilişkin her tür eğitim materyaline ulaşabilirsiniz. Anayasa hukuku dersimizin ders notları sizlere kitap olarak sunulacak, ders notu yanında makaleler ve mahkeme kararları web sayfamızda yer alacaktır. Kürsümüzde görev yapan tüm öğretim elemanları hakkında iletişim dahil gerekli tüm bilgiler Site’de bulunmaktadır. Sitemizde geçmiş yıllara ait sınav soruları ve cevap anahtarları bulunmaktadır. Sizler için gerekli destek materyal olan anayasa hukuku kitapları, makaleler ve ilgili kararların listesine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hepinizi tekrar tebrik ediyor, başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmemizi diliyorum.

Prof.Dr. Abdurrahman EREN

Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı